Takaisin ylös
Jaa
  • Ihonhoitovälineet ja -treenit
  • ILMAINEN TOIMITUS YLI 75 € OSTOKSIIN
  • Toimitusaika 2-5 päivää

Talvi-ihon hoito: perusteet kuntoon

Ihonhoito talvella

Talvisin on erityisen tärkeää muistaa päivittäinen ihonhoito, jotta vältytään pakkasen aiheuttamilta vahingoilta iholle. Talvikuukausina kuiva iho ja ihon kutina ovat monelle hyvinkin tuttua, kun taas toinen ihotyyppi saattaa rasvoittua entistä enemmän raskaiden vaatekerrosten alla. Atooppinen iho talvella voi olla yhtä suuri vaiva, kuin kovasti ärtyvä aknekin. Se, missä järjestyksessä ihonhoitotuotteet kasvoilleen laittaa, on siksi todella tärkeää.

Aamu tulisi aina aloittaa kasvojen puhdistuksella, jonka jälkeen kasvoille suihkitaan tai levitetään vielä sopiva kasvovesi. Seuraavaksi kasvoille levitetään jokin antioksidantteja tai kosteuttavia ainesosia sisältävä seerumi, silmänympärysvoide sekä kasvovoide. Eri vuodenaikoina ihomme kaipaa erilaista kosteutusta, joten rutiiniin kannattaa valita omalle iholle sopivan täyteläinen kasvovoide talveksi. Viimeinen ja tärkein osa ihonhoitorutiinia on myös talvella aurinkosuoja. Aurinko vaurioittaa ihoa tammikuun aurinkoisilla hangilla, joten kasvot on tärkeää suojata silloinkin ikääntymisen merkkejä ja muita vaurioita aiheuttavalta säteilyltä. 

Iltaisin erityisesti meikkaamisen jäljiltä on hyvä tehdä kaksoispuhdistus, aloittaen siis puhdistus öljypohjaisella ja viimeistellen vielä vesipohjaisella tuotteella. Näin saadaan kaikki meikinjäämät ja päivän aikana kertyneet ilmansaasteet tehokkaasti pois kasvoilta. Puhdistuksen jälkeen tulevat taas yön aikana vaikuttavat kasvovesi, seerumi, silmänympärysvoide, retinoli sekä kasvovoide, jotka palauttavat kuivan talvi-ihon kosteutustasapainon. 

Tänä vuonna on noussut paljon uusia ihonhoitotrendejä, joista voi ottaa vinkkejä omaan ihonhoitorutiiniin. Oikea ihonhoitotuotteiden järjestys tai yksinkertainen ihonhoito voi olla ratkaiseva muutos, jonka ansiosta iho pysyy kauniina koko pitkän talven. Kärsitpä sitten kuivuuden aiheuttamasta ihottumasta talvella tai ihan vain pakkasen kuivattamasta ihosta, voit saada apua helposti. Tutustu uusimpiin ihonhoitorutiineihin liittyviin trendeihin, joista voi olla juuri sinulle hyötyä talvi-ihosi hoitamiseen.

Skin cycling – sopiva ihonhoitotuotteiden järjestys

Mitä on skin cycling? Skin cyclingissa laaditaan viikkoaikataulu, jonka kunakin päivänä käytetään eri tuotteita, joilla on luonnollisesti erilaiset tehtävät iholle. Monelle meistä on kertynyt kaappeihin tuotteita, joita ei välttämättä pysty käyttämään samanaikaisesti. Siksi sopivien tuotteiden valinta tai missä järjestyksessä ihonhoitotuotteita kannattaa käyttää voi mietityttää monia. Skin cycling -rutiinin avulla saadaankin hyödyt irti eri tuotteista ärsyttämättä ihoa kuitenkaan liikaa, kun ihonhoitotuotteiden järjestys valitaan huolella.

Aktiivisilla ainesosilla ja happokuorinnoilla saa upeita tuloksia iholle, mutta mikäli näitä tuotteita käyttää liian tiheästi, saattaa iho ärtyä. Etenkin talvisin kuivempi iho voi reagoida hyvää tekeviin ainesosiin punaisuudella, kuivuudella ja pahimmillaan jopa ylimääräisillä epäpuhtauksilla. Tämän takia on hyvä pitää tehokkaista tuotteista välillä taukoa, ja keskittyä ruokkimaan ihoa rauhoittavilla ja syväkosteuttavilla tuotteilla. 

Esimerkiksi retinolia ja happokuorintoja ei koskaan tulisi käyttää samassa ihonhoitorutiinissa, sillä ne yhdessä aiheuttavat voimakasta ärsytystä iholle. Skin cyclingin avulla on mahdollista saada molempien hyödyt ilman ärsytystä, kun ihonhoitorutiinin järjestys suunnitellaan huolella. Ihonhoitorutiini kuivalle iholle hyödyntäen skin cyclingiä voi näyttää esimerkiksi tältä: 

Maanantai: kuorinta

Tiistai: retinoli 

Keskiviikko: rauhoittavat ja syväkosteuttavat tuotteet

Torstai: rauhoittavat ja syväkosteuttavat tuotteet

Kun nämä ihonhoitorutiinit on käyty läpi, aloitetaan sykli alusta. Mikäli talven ihosi kärsii esimerkiksi epäpuhtauksista ja tekstuurista kaivaten erityistä rakkautta, on skin cycling loistava vaihtoehto sinulle!

Yksinkertainen ihonhoitorutiini

Yksinkertainen ihonhoito on somesta tuttu trendi. Alun perin yksinkertainen ihonhoito nousi pinnalle, kun monet saivat ihonsa herkistyneeseen tilaan käyttämällä liikaa erilaisia tuotteita. Mikäli ihosi tuntuu kuivalta ja ärtyneeltä, tai ihollesi on alkanut yllättäen ilmaantumaan näppyjä, voi ihonhoitorutiinin pelkistämisestä olla sinulle hyötyä. Tässä helpossa ihonhoitorutiinissa keskitytään talvi-iholle tärkeään oikeanlaiseen puhdistukseen ja kosteuttamiseen. 

Yksinkertainen ihonhoitorutiini koostuu nimensä mukaan simppeleistä aineksista. Aamuisin iho kannattaa puhdistaa hellävaraisella puhdistusaineella, jonka jälkeen laitetaan suoraan kosteusvoide. Mikäli ihosi on todella kuiva, voi tähän väliin laittaa kosteuttavan seerumin. Viimeinen vaihe on tietysti aurinkosuoja. Illalla rutiini on muuten sama, mutta meikin poistoa voi tehostaa kaksoispuhdistuksella. 

Pikkuhiljaa ihon kunnon parantuessa yksinkertaiseen ihonhoitorutiiniin voi lisätä ylimääräisiä vaiheita. Esimerkiksi aamurutiinia voi tehostaa C-vitamiinilla tai iltarutiinia vaikkapa retinolilla. Ihoa kannattaa myös kuoria hellävaraisesti tarvittaessa esimerkiksi kerran kahdessa viikossa, jonka Kasvoharja hoitaa hellävaraisesti. Beautybiciltä löydät myös täsmäaseet muun muassa kasvojen turvotukseen sekä veltolle iholle.

FI