Tietosuojalauseke | Beautybic
Takaisin ylös
Jaa
  • Ihonhoitovälineet ja -treenit
  • ILMAINEN TOIMITUS YLI 60 € OSTOKSIIN
  • Toimitusaika 2-5 päivää

Tietosuojalauseke

Tämä seloste henkilötietojen suojasta koskee henkilötietojen keräämistä ja käyttöä www.beautybic.fi -sivustolla (”verkkosivusto”) ostoksien tai muiden asioiden yhteydessä. Tässä saat muun muassa tietoa, mitä henkilötietoja kerätään, mihin niitä käytetään, ja mitä oikeuksia sinulla on. Beautybic Oy Ab, y-tunnus 3154579-1, (”Beautybic” tai ”me”) on vastuussa käsittelystä ja vastaa kysymyksiin yhteydenoton perusteella.


Yhteystiedot:
Pajalahdentie 17 A 10, 00200 Helsinki
Asiakaspalvelu: info@beautybic.fi

Tietosuojavastaavan yhteystiedot: info@beautybic.fi

1. Miksi keräämme henkilötietoja ja millaisia tietoja keräämme?

Alla esitämme yleisluontoisesti, millaisia henkilötietoja keräämme sinusta ja mihin niitä käytämme. Ilmoitamme myös perusteen käsittelylle eri tapauksissa:

  • Sopimuksen solminen ja täyttäminen: Ostaessasi jonkin tuotteemme rekisteröimme nimen, puhelinnumeron, maksutiedot, minkälaisen tuotteen tai palvelun ostit ja milloin sen ostit sekä mahdolliset toimitustiedot. Lisäksi voimme myös käsitellä palautuksia koskevia tietoja.
  • Valitukset ja korjaukset: Jos teet tuotetta koskevan valituksen tai pyydät korjausta, tarvitsemme yhteystietosi voidaksemme rekisteröidä valituksen, suorittaa korjauksen ja tarjota tietoa huollon etenemisestä, huoltohistoriasta, mahdollisista tuotepäivityksistä, sekä pitääksemme sinut ajan tasalla asian käsittelyn suhteen. Jotkin tavarantoimittajat myös edellyttävät sinun tunnistamistasi voidakseen hyväksyä korjauksen tai suorittaa sen itse. Tässä tapauksessa luovutamme tarvittavat henkilötiedot tavarantoimittajan käyttöön. 
    Edellä mainittujen sinua koskevien tietojen rekisteröinnin tarkoituksena on täyttää ja hallinnoida kanssasi tekemämme sopimus, olipa kyseessä toimitus, takuu, vahinko tai palautus. Laillinen peruste henkilötietojen käsittelylle edellä mainittuihin tarkoituksiin on kanssasi tekemämme sopimus ja katsomme käsittelyn tarpeelliseksi sopimuksen mukaisten velvoitteiden täyttämiseksi. Niiltä osin kun käsittelemme henkilötietojasi voidaksemme seurata myyntiä sisäisesti organisaatiossamme, olemme arvioineet perusteeksemme oikeutetun edun, ja katsomme, että organisaatiomme tällaisesta käsittelystä saama etu on suurempi kuin sinulle käsittelystä aiheutuva haitta. Voimme myös käsitellä henkilötietojasi mahdollisten meitä kohtaan esitettyjen oikeudellisten vaatimusten suhteen siinä määrin kuin se on tarpeen oikeudellisten velvoitteidemme ja etujemme täyttämiseksi tai puolustamiseksi.
  • Asiakaspalvelu: Riippuen siitä, mistä asiasta on kyse ja mitä yhteydenottotapaa käytät (sähköposti, chatti) on meidän tiedettävä, kuka olet, minkä tuotteen olet ostanut, osoitteesi ja/tai puhelinnumerosi. Käsittelemme ainoastaan niitä henkilötietoja, joita tarvitsemme auttaaksemme sinua, ja näitä ovat esim. nimi, ostohistoria ja yhteystiedot (sähköposti, puhelinnumero). Olemme harkinneet, että meillä on oikeutettu peruste käsitellä henkilötietojasi vastataksemme kysymyksiisi mahdollisimman asiaankuuluvasti ja tarkasti, ja että intressimme käsittelyn osalta on merkittävämpi kuin henkilötietojesi suoja ottaessasi yhteyttä meihin ja pyytäessäsi palvelua.
  • Henkilökohtaisesti räätälöity verkkosisältö: Beautybic haluaa parhaalla mahdollisella tavalla räätälöidä sinulle lähetettävän markkinoinnin ja informaation. Räätälöimme sivuston sisältöä vastaamaan ostohistoriaasi ja suosittelemme kannaltasi merkityksellisiä tuotteita. Käytämme informaatiota, joka on varastoituneena pieniin tekstitiedostoihin (eväste), jotka olet hyväksynyt selaimellesi tähän tarkoitukseen. Voit poistaa itse evästeiden tallentumisen muokkaamalla selaimesi asetuksia. 
    Ollessasi verkkosivuillamme on meillä oikeutettu peruste markkinoida tuotteita, jotka vastaavat sitä tuotevalikoimaa, johon suhteemme perustuu, ja olemme harkinneet, että intressimme on merkittävämpi kuin sinulle mahdollisesti aiheutuva haitta. Suoramarkkinointia varten sähköpostitse ja tekstiviestillä pyydämme suostumuksesi.
    • Suoramarkkinointi – markkinointikampanjat. Saadut tiedot voivat perustua todennäköisyyteen, esimerkiksi taloutesi koko tai todennäköinen ikäsi. Saatat saada markkinointiviestejä tällaisen profiilin perusteella.
    • Sähköinen markkinointi: Käytämme henkilötietojasi tuotetarjousten ja -informaation lähettämiseen sinulle ainoastaan siinä tapauksessa, että olet antanut siihen nimenomaisen suostumuksesi. Tällöin käytämme informaatiota aikaisemmista ostoistasi tehdäksemme sinulle tarjouksia, jotka arviomme mukaan kiinnostavat sinua. Voit koska tahansa peruuttaa suostumuksesi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme tai muokkaamalla suostumuksiesi asetuksia «omat suostumukset» -sivulla.
    • Markkinatutkimukset ja kampanjat: Tallennamme henkilötietosi kuten nimen, osoitteen ja/tai puhelinnumeron, sukupuolen, syntymäajan, mielenkiinnon kohteet jne. ainoastaan siinä tapauksessa, että olet nimenomaisesti antanut suostumuksesi tutkimukseen, kampanjaan tai vastaavaan osallistumiseen verkkosivustolla ja riippuen siitä, mitä yksittäisessä kampanjassa tai käyttäjätutkimuksessa kysytään.
    • Palveluiden ja turvallisen ylläpidon kehittäminen: Jotta voimme kehittää palveluitamme ja ylläpitää verkkosivustoa hyvällä ja vastuullisella tavalla, on meidän voitava hankkia tilastoja esimerkiksi kävijämääristä, ostoista ja selauskäyttäytymisestä verkkosivustolla. Meillä voi myös olla tarve hankkia tietoa petoksista ja ryhtyä toimenpiteisiin niiden estämiseksi. Tämän lisäksi saatamme tässä yhteydessä yksittäistapauksissa käsitellä henkilötietojasi järjestelmämme testaamiseksi. Tähän tarkoitukseen käytämme mahdollisimman pitkälle koostettuja tietoja. Lisäksi saatamme käsitellä henkilötietojasi kouluttaessamme työntekijöitämme.
    • Olemme harkinneet, että meillä on oikeutettu peruste kehittää ja parantaa palvelujamme ja ylläpitää verkkosivustoamme turvallisesti käytettäväksi, ja että intressimme henkilötietojesi rajoitettuun käsittelyyn tässä yhteydessä on merkittävämpi kuin käyttäjän sinulle aiheutuva mahdollinen haitta.
    • Jäljempänä kohdassa 6 kuvaamme tarkemmin, kuinka keräämme tietoja evästeiden avulla.

2. Keiden kanssa jaamme henkilötietojasi?

Tietyissä tapauksissa muilla yhteisöillä on pääsy henkilötietoihisi.

  • Yhteistyökumppanit: Olemme sopineet yhteistyöstä valikoitujen yritysten (”yhteistyökumppanit”) kanssa, ja nämä yritykset saavat myydä omia tuotteitaan verkkosivustollamme. Yksittäistapauksissa me myös välitämme yhteistyökumppaneiden tuotteita ja palveluja. Ostaessasi jonkin yhteistyökumppanimme tuotteen, tai tilaat palvelun, on tämä yhteistyökumppani rekisterinpitäjä niiden henkilötietojesi osalta, joita yhteistyökumppani käsittelee kauppasopimuksen täyttämiseksi. Kysymykset koskien yhteistyökumppanien suorittamasta henkilötietojen käsittelystä voi aina esittää kyseiselle yhteistyökumppanille.
  • Ulkopuoliset toimittajat: Käytämme seuraavan tyyppisiä ulkopuolisia toimittajia:
    • Palvelujen toimittajat
    • Huolto- ja palveluyritykset
    • Kuljetusliikkeet

Sinusta rekisteröidyt yhteys- ja muut oleelliset tiedot voidaan luovuttaa toimittajalle tilanteissa, joissa tilaat ulkopuolisia palveluita.
Lisäksi, jos olet antanut suostumuksesi digitaaliseen markkinointiin, käytämme seuraavan tyyppisiä ulkopuolisia palveluntarjoajia:

  • Markkinointiverkostot, kuten Google ja Facebook

Sinusta rekisteröidyt yhteys- ja muut oleelliset tiedot voidaan luovuttaa näille palveluntarjoajille. Käytämme tämän tyyppisiä palveluntarjoajia, jotta voisimme tarjota sinulle kohdistettua mainontaa, tarjouksia, sisältöä ja suosituksia sekä palveluidemme analysointiin, parantamiseen ja kehittämiseen.
Näillä ulkopuolisilla palveluntarjoajilla ei ole lupaa käyttää luovuttamiamme henkilötietoja muuhun tarkoitukseen kuin palvelun toimittamiseen meille.

  • Viranomaiset ym.: Henkilötietosi voidaan poikkeustapauksessa luovuttaa asianomaiselle viranomaiselle tai muulle julkiselle taholle, jos vaatimus perustuu lakiin. Tällainen luovutus tehdään vain, jos olemme velvollisia voimassa olevien lakien ja määräysten perusteella näin toimimaan.

3. Evästeiden käyttö jne.

  • Käytämme evästeitä (cookies) parantaaksemme käyttäjäkokemusta verkkosivustollamme. Eväste on tekstitiedosto, joka sivustolla vieraillessasi tai toimiessasi tallentuu verkkoselaimesi muistiin. 
  • Voit halutessasi estää tällaisten evästeiden tallentumisen verkkoselaimeesi. Useimpien nykyaikaisten verkkoselaimien (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera jne.) hyväksyvät evästeet automaattisesti, mutta voit halutessasi itse muuttaa asetuksia niin, että evästeitä ei hyväksytä. Haittana evästeiden poistamisessa on, että verkkosivusto ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Syynä tähän on se, että useimpien käyttämiemme evästeiden tarkoituksena on varmistaa juuri verkkosivuston toiminnallisuus kuten esimerkiksi se, että verkkosivusto pystyy muistamaan, mitä olet lisännyt ostoskoriisi. 
  • Evästeiden lisäksi käytämme myös muita työkaluja kuten esim. Google Analytics, Google Ads hakeaksemme tietoa IP-osoitteestasi, millaista verkkoselainta käytät, käyttöjärjestelmästäsi, verkkosivustolla vierailusi ajankohdasta sekä erinäistä tietoa siitä kuinka navigoit sivustolla. 
  • Käytämme tätä informaatiota analysoidaksemme käyttäjien toimintaa voidaksemme tehdä verkkosivustomme käyttäjäystävällisemmäksi. Täydellinen luettelo käyttämistämme evästeistä löytyy linkistä: https://www.beautybic.fi/cookie-policy-eu/

4. Säilytysaika

  • Ostokseesi liitetyt henkilötietosi poistetaan normaalisti, kun niiden säilyttämiselle ei enää ole tarvetta kysymyksiisi vastaamiseksi, ja kun tuotteen oletettu kestoikä on kulunut umpeen, jollemme tarvitse henkilötietoja pidemmäksi aikaa muihin laillisiin tarkoituksiin tai lakisääteisten velvollisuuksien täyttämiseksi, esimerkiksi kirjanpitolain edellyttämiin tarkoituksiin. 
    Suostumuksesi perusteella käsittelemämme henkilötiedot poistetaan, jos peruutat suostumuksesi. 
  • Sen sijaan, että henkilötiedot poistettaisiin, voi tietyissä tapauksissa tulla kyseeseen tietojen anonymisointi. Näin tietoja voidaan käyttää historia-, analyysi- ja muihin laillisiin kaupallisiin tarkoituksiin. Anonymisointi tarkoittaa, että kaikki tunnistetiedot, joilla henkilö voidaan tai voitaisiin tunnistaa, poistetaan siten, että tietoja ei enää pidetä henkilötietoina.

5. Oikeutesi

  • Tästä näet kulloinkin voimassa olevat oikeutesi, joita voit käyttää ottamalla meihin yhteyttä osoitteeseen info@beautybic.fi
  • Suostumuksen peruuttaminen: Jos olet antanut suostumuksesi ottaa meiltä vastaan tuote- ja palvelutarjouksia, voit koska tahansa peruuttaa suostumuksesi. Tämä käy yksinkertaisesti siten, että voit irtisanoa tämän tyyppiset tarjoukset jokaisessa meiltä saamassasi viestissä. Voit peruuttaa suostumuksesi myös ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Silloin kun henkilötietojesi käsittely tapahtuu suostumuksesi perusteella, on sinulla myös oikeus koska tahansa peruuttaa antamasi suostumus käsittelylle. Tällöin Beautybic lopettaa näiden henkilötietojen käsittelyn. Ota kuitenkin huomioon, että tämän vuoksi Beautybicillä ei ole enää mahdollisuutta tarjota sinulle joitain palveluja.
  • Pyyntö pääsystä tietoihin: Sinulla on oikeus saada pääsy käsittelemiimme henkilötietoihisi.
  • Oikaisu- tai poistopyyntö: Voit myös pyytää meitä oikaisemaan meillä sinusta olevat virheelliset tiedot tai poistamaan henkilötietosi. Suostumme henkilötietojen poistamispyyntöön mahdollisimman laajasti. Emme kuitenkaan poista tietoja silloin, jos on painavia syitä tietojen säilyttämiselle, esimerkiksi jos meidän täytyy säilyttää tietoja dokumentointia varten. 
  • Tietojen siirtäminen: Sinulla on oikeus saada siirretyksi ne henkilötietosi, jotka olet itse antanut ja joiden käsittely perustuu mm. suostumukseesi tai on ollut välttämätöntä sopimuksen tekemiseksi kanssasi.
  • Sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista sekä vastustaa henkilötietojesi käsittelyä osittain. Voit myös vastustaa henkilötietojesi käyttöä suoramarkkinointiin.
  • Käyttääksesi oikeuksiasi voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Vastaamme tiedusteluusi mahdollisimman nopeasti, mutta normaalisti viimeistään 30 päivän kuluessa.
  • Tulemme pyytämään sinua todentamaan henkilöllisyytesi ennen kuin toteutamme edellä esitetyn mukaiset pyyntösi. Teemme näin varmistuaksemme, että annamme ainoastaan sinulle – emmekä kenellekään muulle itsensä sinuna esittelevälle – pääsyn henkilötietoihisi.
  • Valitus valvontaviranomaiselle: Jos vastustat tapaamme käsitellä henkilötietojasi tai sinulla on valitettavaa, voit myös ottaa yhteyttä tietosuojavaltuutettuun.

6. Muutokset

Saatamme tehdä muutoksia tähän henkilötietojen käsittelyä koskevaan ilmoitukseemme, esimerkiksi verkkosivuston rakenteeseen tai toiminnallisuuteen tehtyjen muutostenvuoksi. Jos tehtävät muutokset ovat olennaisia, ilmoitamme siitä verkkosivustolla ja/tai olemalla sinuun yhteydessä muulla tarkoituksenmukaisella tavalla.