Takaisin ylös
Jaa
  • Ihonhoitovälineet ja -treenit
  • ILMAINEN TOIMITUS YLI 75 € OSTOKSIIN
  • Toimitusaika 2-5 päivää

Mitä on kuivakuppaus?

Kuivakuppaus tutuksi

Kuivakuppaus tai imukuppihieronta on muinainen ihonhoitomenetelmä, joka juontaa juurensa kauas kiinalaisen lääketieteen historiaan. Nykymuodossaan se on suosittu kasvojen ja koko vartalon ihon treenimetodi, joka voi virkistää verenkiertoa ja uudistaa ihoa sekä auttaa stimuloimaan kollageenin tuotantoa. Kasvojen kuivakuppaus on nopea ja tehokas treeni, jonka kuka tahansa voi oppia tekemään itse. Kuivakuppaus tai kasvojen imukuppihieronta toimii siis nopeana kasvojen kirkastajana ja kohottajana, mutta kasvoja pysyvämmin kiinteyttävät imukuppihieronnan hyödyt tulevat esille vasta pitkäjänteisemmällä treenillä.

Kuivakuppausta kasvoille on helppoa tehdä itse kotona, tarvitset aloitukseen vain edulliset ja helppokäyttöiset kuivakuppauskupit, jotka kulkevat kätevän kokonsa ansiosta helposti mukana reissussakin. Tutustu tarkemmin kasvojen kuivakuppaukseen ja lue vinkkimme, miten otat oikean kuivakuppaustekniikan haltuusi.

Mitkä ovat kuivakuppauksen hyödyt?

Mihin kuivakuppaus sitten auttaa? Kuivakuppaus vaikuttaa todella monipuolisesti kasvojen ihoon sitä vahvistaen. Kuivakuppaamalla voit muun muassa kirkastaa ja tasoittaa ihosi sävyä, vähentää turvotusta, juonteita ja ryppyjä, kiinteyttää velttoa ihoa sekä tehostaa muiden ihonhoitotuotteiden imeytymistä. Tavoitelluimpiin hyötyihin kuuluvat tietysti myös verenkierron parantaminen sekä kollageenin tuotannon stimulointi, jotka tuovat kasvoille nuorekasta hehkua. Kevyt kuivakuppaus voi myös rentouttaa kasvoja. Kuivakuppauksen hyödyt saat esiin parhaimmillaan jo ensimmäisellä kokeilukerralla.

Kasvojen kuivakuppaus sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta, mutta sitä ei tule tehdä finnien, näppylöiden, haavojen ja auringon polttamalle tai muuten ärtyneelle iholle. Jos ihosi on herkkä tai tiedät saavasi todella helposti mustelmia, kannattaa kuivakuppaus aloittaa todella varovaisesti kokeillen. Tutustu myös kasvojumppaan, joka voi sopia herkälle ihollesi paremmin.

Ohjeet oikeaan kuivakuppaustekniikkaan

Kuivakuppaus kotona on helppoa, kun noudatat vain ohjeita. Kuivakuppaus tulee aina tehdä puhtaalle iholle ja puhtain käsin, joten aloita puhdistuksesta. Tämän jälkeen voit halutessasi levittää kasvoille tavanomaisen seerumisi, sillä kuivakuppaus tehostaa sen imeytymistä. Ennen kuivakuppausta tulee myös aina levittää kasvoille jokin kasvoöljy tai muu liukuva seerumi, jotta kuivakuppauskupit liukuvat iholla.

Aloita käsittely kuivakuppauskupeilla kasvojen keskiosasta. Aseta kuppi iholle ja purista sitä kevyesti, jotta iho imeytyy alipaineen ansiosta kupin sisälle. Liikuta kuppia tasaisesti tai pyöritellen ulospäin kasvoistasi, tai kokeile pumppaustekniikkaa, jossa liikutat kuppia kevyesti pumpaten. Pidä liike koko ajan kevyenä ja kuppi jatkuvasti liikkeessä iholla, jotta vältyt mustelmilta. 

Ensimmäisellä kokeilulla riittää, kun käsittelet samaa ihoaluetta vain yhden tai kahden vedon ajan. Ihosi tottuessa kuivakuppaukseen voit pidentää ihoalueen käsittelyaikaa. Isoa kuppia voit käyttää koko kasvoilla, kun taas pienempi sopii erinomaisesti silmänympäryksille ja suupielille. Älä säikähdä, jos kuivakuppaus saa kasvosi hieman punoittamaan – se kyllä laskee itsestään hetken kuluttua. Kun saat koko kasvot käsiteltyä, muista puhdistaa myös kuivakuppauskupit käytön jälkeen.

FI