Takaisin ylös
Jaa
  • Ihonhoitovälineet ja -treenit
  • ILMAINEN TOIMITUS YLI 75 € OSTOKSIIN
  • Toimitusaika 2-5 päivää

Miesten ihonhoito

Miesten ihonhoitotuotteet – mitä kannattaa valita?

Ihonhoito ei ole pelkästään naisten puuhaa. Tänä päivänä yhä useammat miehet ovat ymmärtäneet, kuinka tärkeää ihonhoito oikeastaan on. Hyvällä ihonhoitorutiinilla on suuri vaikutus ihon hyvinvoinnin lisäksi myös mielelle: kaunis, sileä ja pehmeä iho tekee olon itsevarmaksi ja auttaa luomaan entistä paremman ensivaikutelman sosiaalisissa tilanteissa. Jotkin miesten kasvojenhoidon osat, kuten aurinkosuoja, ovat myös välttämättömiä terveyden kannalta.

Ihonhoitorutiineja on yhtä monta kuin ihonhoitajaakin. Monet miehet pyrkivät selviytymään päivittäisistä ihonhoitorutiineista mahdollisimman helpolla, kun taas toisille ihonhoito on itsensä hemmottelua ja hyvä syy pysähtyä arjen kiireiden keskellä. Ihonhoitotuotteet miehille on helppo tilata netistä, joten voit aloittaa oman ihonhoitorutiinisi rakentamisen vaikka heti. Mikäli miesten ihonhoito ei suju luonnostaan, ei hätää! Tutustu yksinkertaisiin ohjeisiimme ja opi, mitä miesten ihonhoitotuotteita kannattaa ainakin ottaa käyttöön.

Miesten kasvojen puhdistus

Moni mies kuvittelee, että kasvojen puhdistuksen ainoa tehtävä on poistaa meikki kasvoilta. Meikin lisäksi kasvoille kertyy päivän aikana myös likaa, pölyä ja saasteita sekä hikeä. Aivan kuten meikki, myös nämä jäävät ihohuokosiin muhimaan ja aiheuttamaan epäpuhtauksia ja mustapäitä, mikäli niitä ei pestä päivittäin pois. Lisäksi miesten iholla talineritys on useimmiten jopa voimakkaampaa, kuin naisten – miesten iho rasvoittuu siis vieläkin nopeammin. Myös miesten kasvojenhoitoon kannattaa tämän vuoksi sisällyttää ainakin kasvojen puhdistus iltaisin. Tavalliset vartalonpesuaineet ovat liian peseviä, eli ne vievät kasvojen iholta kaiken kosteuden ja jättävät jälkeensä ärtyneen, punoittavan ja kiristävän ihon. Siksi oikeaoppisen puhdistustuotteen valinta kasvoille ja osaksi miehen ihonhoitoa on ensiarvoisen tärkeää miesten ihonpuhdistuksessa.

Päivittäisen puhdistuksen lisäksi kasvot voivat kaivata silloin tällöin ylimääräistä syväpuhdistusta. Erityisesti silloin, kun päivittäinen puhdistus syystä tai toisesta unohtuu, voi iholle alkaa nopeasti ilmestyä mustapäitä, finnejä ja karheutta. Tehokas tapa päästä epäpuhtauksista ja kuivista kohdista eroon on säännöllinen kuorinta. Ihon kuorinta miehen iholla kannattaa keskittää erityisesti otsan, nenän ja leuan alueelle, jossa suurin osa epäpuhtauksista ja ylimääräisestä rasvasta useimmiten sijaitsee. Kerran tai kaksi viikossa suoritettu miesten kasvojen kuorinta tukee myös parranajoa, sillä se tekee ihosta pehmeämmän ja vähentää sisäänpäin kasvaneita karvoja.

Ihoitotuotteet miehille ikääntymisen merkkejä vastaan

Tyypillisesti miesten iho on aavistuksen paksumpi ja sisältää hieman enemmän kollageenia, kuin naisten iho. Tämän vuoksi ikääntymisen merkit näkyvät miesten iholla tavallisesti hieman naisten ihoa myöhemmin. Jos ihonhoito kiinnostaa eikä rutiini tunnu vielä liian monimutkaiselta, voi harkita silmänympärysvoiteen käyttöä. Aivan kuten naisilla, myös miehen iholla silmänympärysvoide toimii tehokkaasti ennaltaehkäisevänä apuna ryppyihin ja vähentää aavistuksen jo olemassa olevia juonteita. 

Tehokkain apu ryppyihin ja muihin ikääntymisen merkkeihin on kuitenkin aurinkosuoja, jonka käyttö kannattaa aloittaa mahdollisimman nuorena. Vaikka iho ei näkyvästi palaisi auringossa, aiheuttaa auringon UV-säteily silti pysäyttämätöntä vahinkoa iholla. Nämä vahingot tulevat esille vasta pitkällä aikavälillä, joten kasvoille tarkoitettu aurinkosuoja kannattaa ehdottomasti ottaa päivittäin osaksi myös miesten ihonhoitorutiinia.

Muut miesten ihonhoitotuotteet

Parranajo on herkälle iholle aikamoinen koettelemus, joten sen jälkeen kannattaa ehdottomasti käyttää jotakin rauhoittavaa after shave -tuotetta. Parran lisäksi myös muu iho kaipaa ympäri vuoden kosteutta, joten myös miesten kannattaa panostaa yhteen laadukkaaseen kosteusvoiteeseen. Aamuin illoin käytetty, kevyt kosteusvoide ei tuki ihohuokosia tai lisää rasvaista kiiltelyä, vaan pikemminkin päin vastoin. Kosteusvoide tuo kosteutta kasvoille, jolloin ihosi ei tarvitse tuottaa itse ylimääräistä rasvaa sen suojaamiseen. Ihon kosteuttaminen myös auttaa punoitukseen ja pieniin juonteisiin ennaltaehkäisten uusia ikääntymisen merkkejä.

Parhaita miesten ihonhoitotuotteita Beautybicin valikoimassa on puhdistava Kasvoharja, joka auttaa puhdistamaan kasvot entistä syvemmältä. Säädettävän tehon ja erilaisten harjapuolten ansiosta voit valita, kuinka järeää puhdistusta ihosi kaipaa. Erityisen hyvin paksummalla iholla toimii huipputehokas Mustapääimuri, joka imaisee mustapäiden lisäksi muutkin epäpuhtaudet tuossa tuokiossa. Suursuosioon noussut Dermaroller taas toimii oikeana ihmevälineenä: se voi auttaa niin aknearpien häivyttämisessä, parrankasvun stimuloinnissa sekä ikääntymisen merkkien vähentämisessä. Lue lisää mikroneulausrullan käytöstä ja hyödyistä täältä!

FI