Takaisin ylös
Jaa
  • Ihonhoitovälineet ja -treenit
  • ILMAINEN TOIMITUS YLI 75 € OSTOKSIIN
  • Toimitusaika 2-5 päivää

Tehokkaasti eroon mustapäistä kotona

Mitä mustapäät ovat ja mistä ne tulevat? 

Mustapäät ovat pieniä tummia kohoumia kasvojen ja vartalon iholla. Jokaisessa olemassa olevassa ihohuokosessa on talirauhanen sekä hiustuppi. Talintuotanto on välttämätöntä ihon kosteudelle. Jos talia taas syntyy liikaa, ihohuokonen voi tukkeutua, jolloin se kerää bakteereja ja kuollutta ihosolukkoa. Mustapää syntyy kun tukos on kosketuksissa ilman kanssa. Tätä reaktiota kutsutaan hapettumiseksi. Hapettuminen aiheuttaa mustapäiden tumman värin ihon pinnassa. Muista ihon ongelmista poiketen mustapäät harvoin tulehtuvat eivätkä ole kosketusherkkiä pinnasta. Usein luullaan, että mustapäät ovat likaa, joka on jäänyt niin sanotusti nalkkiin ihohuokoseen. Tämä ei kuitenkaan täysin pidä paikkaansa, sillä mustapäiden syntyminen ei ole yhteydessä ihon likaisuuteen. 

Eroon mustapäistä

Itse mustapäät tai laajentuneet ihohuokoset eivät aiheuta vakavia terveysongelmia, mutta niiden olemassaolo voi vaikuttaa heikentävästi itsetuntoon tai itsevarmuuteen. Mustapäiden säännöllinen poistaminen voi estää ihohuokosten pysyvää laajentumista, kun tukkeumat eivät venytä huokosia. 

Mustapäistä voi hankkiutua eroon monilla erilaisilla keinoilla joko ammattilaisen vastaanotolla tai kotona. Jos mustapäät ovat todella itsepäisiä, on syytä kiinnittää huomioita ihon säännölliseen hoitamiseen.

Miltei kaikissa hoitotavoissa suositellaan ensin avaamaan ihohuokoset höyryllä, jotta mustapäät saisi helpommin ulos huokosista. Iho on tärkeä puhdistaa liasta ja meikistä säännöllisesti käyttämällä ihollesi sopivaa puhdistustuotetta sekä kuoria ihotyypillesi sopivalla kuorinnalla oikean määrän viikossa. Minkä tahansa mustapääkäsittelyn jälkeen on hyvin tärkeää kosteuttaa iho.

Mustapäitä voi poistaa monella tavalla, mutta yksi tärkeimmistä on ennaltaehkäiseminen säännöllisellä  puhdistuksella ja kuorinnalla. Kuorinta korostuu etenkin kuivalla iholla, sillä kuivunut ja kuollut ihosolukko lisää mustapäiden syntyä. Rasvaisen ihon puhdistukseen voi esimerkiksi kokeilla savipohjaisia naamioita. Itsepäisten mustapäiden poistoon voidaan käyttää mustapäärautaa, mustapäätarroja, jotka niin sanotusti repäisevät mustapäät irti tai kotikäyttöisellä hittituotteella, mustapääimurilla.

Mustapääimuri avuksi mustapäiden poistamiseen

Mustapääimurin teho perustuu alipaineeseen, sillä se vetää paineen avulla mustapäitä huokosista ylös. Imurin käyttö on turvallisempaa kuin puristelu, sillä bakteerit eivät pääse kulkeutumaan ihollesi käsistä. 

Imuri on suunniteltu imaisemaan mustapäät niin nenästä, otsalta, poskilta kuin leuastakin. Sen käytössä on hyvä huomioida, että eri ihotyypeillä tulokset ovat erilaisia. Herkälle iholle saattaa riittää matalin teho, siinä missä paksulle iholle ei maksimiteho meinaa riittää, veltto iho taas saattaa helposti punoittaa. Erot ovat yksilöllisiä. 

Olet ehkä käynyt sokeroinnissa ja lähtenyt käynniltä jalat täynnä mustelmia. Myös mustapääimuri voi väärin käytettynä aiheuttaa mustelmia. Verenpurkauma eli mustelma syntyy, kun imurin alipaine imee ihoa turhankin tehokkaasti, mutta tältä voi välttyä liikuttamalla imuria nopeasti ja pitäen tehon matalimmalla. Imurin liikuttelu on haastavinta nenänpielissä, kannattaa siis valita sopiva suutin hommaan. 

Tärkeitä huomioita mustapääimurin käytöstä:

  1. Ihon kuorimista ei suositella samana päivänä.
  2. Iho saattaa punoittaa käsittelyn jälkeen, mutta punoitus tasoittuu pian.
  3. Iho kannattaa pehmittää joko suihkussa tai höyryllä, jotta mustapäät irtoavat.
  4. Se todella toimii!

Oli tehokkain keino mustapäiden poistamiseen sinulle mikä tahansa, yksi asia on varmaa: niistä on suunnattoman nautinnollista päästä eroon!

FI