Takaisin ylös
Jaa
  • Ihonhoitovälineet ja -treenit
  • ILMAINEN TOIMITUS YLI 75 € OSTOKSIIN
  • Toimitusaika 2-5 päivää

Kuinka tunnistaa sekaiho?

Sekaihossa yhdistyy paikoittainen ihon kuivuus sekä rasvoittuvuus. Tyypillistä sekaiholle on muuten kuivan tai normaalin tuntuinen iho, mutta rasvoittuva T-alue, eli otsan, nenän ja leuan alue. Sekaiho on hyvin yleinen ihotyyppi Suomessa, muun muassa ilmastosta sekä ravintotekijöistä johtuen.

 

Sekaihon toiminta

On hyvin luonnollista, että iho tuottaa pehmittävää talia eri määrän eri alueilla. Yleensä sekaiholla on aktiiviset talirauhaset, eli runsas talituotanto T-alueella, ja muualla normaali. Jos muu osa kasvoista tuntuu kuivalta, tämä voi johtua siitä, että ihoa hoidetaan virheellisesti rasvoittuvan ihon hoitotuotteilla, kuten liian pesevillä aineilla. Liian pesevät ainesosat voivat kuivattaa ihon normaalikohtia. Sekaiholle yleistä on kosteusköyhyys, josta usein puhutaan myös pintakuivuutena. Tällä tarkoitetaan ihon kuivumista ulkoisista tekijöistä johtuen, ja on tavallisesti ratkaistavissa oikeilla hoitomenetelmillä.

 

Miten sekaihoa hoidetaan?

Sekaihon hoito koetaan ajoittain haastavaksi, sillä sitä voidaan hoitaa eri ihoalueilla niiden tarpeiden mukaisesti. Sekaihon hoidossa kannattaa muistaa, että vaikka osa ihoalueesta tuntuukin rasvaiselta iho voi herkästi kuivua liian peseviä tuotteita käytettäessä. Ihonhoitoon kannattaa valita usein mieluummin hellävarainen vaihtoehto, jos ihossa on pintakuivuutta. Sopivaa ihonhoitorutiinia ja -tapaa saattaa joutua hetken etsimään, ja tilannetta ei auta vuodenajan vaikutukset ihon kuntoon. Ihon kosteutus on hyvä muistaa ja mahdollisia epäpuhtauksia hoitaa ennemmin täsmätuotteilla sekä T-alueen kasvonaamioilla.

 

Millaiset ihonhoitovälineet sekaiholle?

Suosittelemme kokeilemaan sekaiholle Mustapääimuri, Kasvoharja & Beauty Bar

FI