Takaisin ylös
Jaa
  • Ihonhoitovälineet ja -treenit
  • ILMAINEN TOIMITUS YLI 70 € OSTOKSIIN
  • Toimitusaika 2-5 päivää

Ruusukvartsirullan käyttö ja hyödyt

Kasvojen rullaus ruusukvartsi- tai jaderullalla 

Olet varmasti jo törmännyt viime vuosien suosituimpaan kauneudenhoitotrendiin: kasvorullaukseen ruusukvartsi- ja jaderullilla. Mistä tämä maaginen trendi on sitten saanut alkunsa?  

Vaikkakin kyseinen trendi on bloggaajien ja sisällöntuottajien keskuudessa vielä melkoisen uusi, on se oikeastaan myös yksi vanhimmista kauneudenhoitotavoista. Jadekiven käyttö siintää kauas kiinalaiseen historiaan ja sitä on käytetty esimerkiksi koruissa sekä muinaisena parannuskeinona. 

Jadekivi symboloi onnea, uudistautumista ja pitkäikäisyyttä. Ruusukvartsi sen sijaan nähdään rakkauden kivenä, jolla uskotaan olevan myös vaikutusta ikääntymisen merkkien häivyttämiseen.  Ruusukvartsin käytön tiedetään alkaneen jo Rooman ja Egyptin historiassa. Nykyään sitä nähdään lukuisien kauneusbloggaajien videoissa ja kuvissa eri sosiaalisen median kanavoissa. 

Miksi kasvoja kannattaa rullata

Nykyään kauneudenhoidossa ruusukvartsia ja jadekiveä käytetään kasvojen sekä kaulan ihon hieromiseen jadekasvorullalla, ruusukvartsikasvorullalla tai esimerkiksi paristoilla toimivassa automaattisessa Beauty Bar kasvohierontalaitteella. Gua Sha -kampa on myös ruusukvartsista valmistettu tehokas ihon treenaaja, joka myötäilee kasvojen luustoa. 

Kauniin ulkomuotonsa lisäksi ruusukvartsirullan ja jaderullan käyttö voi olla iholle hyödyllistä. Kasvojen hierominen näillä luonnonkivillä voi parantaa erilaisten tuotteiden kuten seerumien ja voiteiden imeytymistä.  Ne myös edistävät kasvojen ihon verenkiertoa, ihon elastisuutta, kiinteyttää sekä auttaa taistelemaan tummia silmänalusia, turvotusta ja ikääntymisen merkkejä vastaan. Lisäksi kuona-aineet lähtevät liikkeelle ihoa stimuloidessa. Näin voi saavuttaa kirkkaamman sekä terveemmän näköisen ihon. 

Jade sekä ruusukvartsi ovat luonnostaan viileää kiveä, jotka eivät ainoastaan tunnu fantastiselta väsyneellä sekä pöhöttyneellä iholla, mutta myös auttavat niiden ehkäisemisessä. Ruusukvartsissa on luontaisia mineraaleja, kuten magnesiumia, rautaa ja natriumia. 

Näin käytät kasvorullaa

Monet säilyttävät kasvorullaa jääkaapissa viileyden tunteen lisäämiseksi, vaikka ruusukvartsi pysyykin viileänä myös huoneenlämmössä. Tämä viileys onkin yksi suurimmista apukeinoista turvotuksen poistamisessa. Rullaa on helppo käyttää kotona ja kuljettaa vaikkapa mukana arjen kiireiden keskellä. Rullan isompaa päätä käytetään kasvoille, että kaulalle ja pienemmällä rullataan silmänympärysihoa. 

Kasvorullan käyttön on helppoa: rullaa käytetään puhdistetulle iholle, jonka jälkeen lisätään kosteusvoide, öljy tai seerumi liukastamaan ihon pintaa. Tämän jälkeen rullaa voi liu’uttaa kevyesti kasvoilla vastakkaisiin suuntiin. Voimaa ei tarvitse käyttää, mutta rullaa voi kevyesti painaa ihoa vasten. Kasvojen rullaamiseen ei mene paria minuuttia kauempaa, joten se on helposti lisättävissä nykyiseen ihonhoitorutiiniisi. Rullasta voi hyvinkin tulla ihosi paras treenikaveri!

FI