Takaisin ylös
Jaa
  • Ihonhoitovälineet ja -treenit
  • ILMAINEN TOIMITUS YLI 70 € OSTOKSIIN
  • Toimitusaika 2-5 päivää

Näin teet mikroneulausta kotona

Mikroneulauksella sanotaan olevan monia hyötyjä, sekä lääkinnällisiä että kosmeettisia. Se voi olla vastaus sinua kauan mietityttäneisiin iho-ongelmiin, ensin on vain hyvä tietää faktat sen käytön takana. Mikroneulaushoidossa voi käydä kosmetologilla tai sen voi nykyään myös tehdä itse kotona hieman lyhyemmillä neuloilla. 

Mikä on dermarulla?

Dermarulla on ihonhoitolaite, jonka telan pinnassa on paljon pienen pieniä neuloja. Tämä saattaa kuitenkin aiheuttaa ihmetystä; miksi kymmenien pikku neulojen rullaaminen kasvoillani olisi minulle hyväksi? Miksi haluaisin rikkoa ihoni pintaa?

Dermaroller keksittiin useiden pienien löydösten myötä. Kaksi tutkimusta 1990-luvulla tutki mikroneulaamisen käyttöä arpikudoksen hoidossa. Vuonna 2005 julkaistiin ensimmäinen tutkimus, jossa käytettiin dermarullaa. Huomattiin, että mikroneulaaminen voisi olla hyvä tapa hoitamaan ihon arpia ja stimuloimaan ihon kollageenituotantoa, siksi sitä voidaan kuvailla myös sanoin ’’collagen induction therapy’’. Kollageenin tuotanto hidastuu vanhetessa, joka taas edistää ikääntymisen merkkien syntymistä sekä ihon kimmoisuuden katoamista.

Mikroneulauksen hyödyt

Mikroneulauksen hyödyt pitävät sisällään lukuisia eri asioita. Sen sanotaan esimerkiksi tehostavan kollageenin tuotantoa ja nuorentavan ihoa. Se voi tasoittaa ihon pikkuisia virheitä sekä ehkäistä juonteita tai pitkässä käytössä jopa raskausarpia. Myös auringon aiheuttamat vauriot voivat korjaantua, sekä hyperpigmentaatio ja maksaläiskät vähentyä. Jos olet halukas taklaamaan näitä kyseisiä ihon ongelmia, voit aloittaa 0,25 millimetrin neulalla kotona. Kotikäyttöisellä dermarullalla haetaan tuloksia ikääntyvälle iholle, suurentuneille huokosille, pintajuonteille ja silmänympärysiholle. 

Miten dermarolleria käytetään?

Dermarollerin käyttö on melko yksinkertaista. Sitä rullataan iholla, jolloin sen pikkuriikkiset piikit rikkovat sitä hellävaraisesti. Tämä saa ihon mikrokanavat aukeamaan ja täten mahdollistaa tuotteiden tehokkaan imeytymisen epidermikseen, dermikseen ja ihonalaiseen kudokseen. Ihon täytyykin rikkoutumisen jälkeen työskennellä kovasti sen korjaamisen eteen, aktivoiden ihosolujasi.

Kotikäyttöisillä neuloilla ei rikota ihoa niin paljoa, että parantumista täytyisi odotella. Dermarullan aiheuttamat pienet rikkoumat ovat vain pinnallisia, vaikka se voikin aiheuttaa punoitusta ja ihoärsytystä hetkellisesti. Hoidon jälkeen onkin hyvä idea käyttää vaikkapa ihoa rauhoittavaa kasvonaamiota! Dermarullat joissa on 0,25 millimetrin neula, soveltuvat erityisesti kotikäyttöön sekä aloittelijoille. Mikroneulausrullaa voidaan käyttää noin 10 kertaa, ennen kuin se on hyvä vaihtaa uuteen. 

Mikroneulaus ja desinfiointi kulkevat käsi kädessä. On erittäin tärkeää muistaa hygienia ja desinfioida rulla aina käytön jälkeen alkoholilla välttääkseen tulehduksia. Rullaa on hyvä myös säilyttää omassa kotelossaan. Jos rulla tippuu, heitä se pois. Neulaset saattavat taittua ja aiheuttaa vauriota ihon pintaan.

Mikroneulaus, parta ja hiustenlähtö

Miten mikroneulaus voi auttaa kasvattamaan partaa tai hiuksia? 

Dermarolleria on myös käytetty hoitamaan esimerkiksi hiustenlähtöä yhdessä muiden hiusten kasvua edistävien hoitojen kanssa. Vuonna 2013 julkaistiin tutkimus, johon osallistui 100 lievästä tai kohtuullisesta perinnöllisestä hiustenlähdöstä kärsivää potilasta. Potilaista puolet saivat mikroneulaushoitoja yhdessä minoksidiili -voiteen kanssa, ja puolet potilaista saivat ainoastaan minoksidiili -voidehoitoa. Hiusten määrä kasvoi mikroneulaus -ryhmällä huomattavasti enemmän. 

Siinä missä mikroneulaus auttaa tuotteiden imeytymistä kasvojen ihoon, auttaa se myös hiusten kasvua edistävien tuotteiden imeytymistä esimerkiksi päänahkaan. Koska mikroneulaus käynnistää luonnollisesti ihon uudistumista ja paranemista, voi se stimuloida myös hiusten sekä parrankasvua. 

Mikroneulalla rullaamista voidaan kutsua korkean intensiteetin ihotreeniksi. Pienen pistelyn läpikäyminen on ehdottomasti tuloksien arvoista. Kuten sanonta kuuluu, kauneuden eteen täytyy välillä hieman kärsiä!

FI