Takaisin ylös
Jaa
  • Ihonhoitovälineet ja -treenit
  • ILMAINEN TOIMITUS YLI 75 € OSTOKSIIN
  • Toimitusaika 2-5 päivää

Lymfaattinen järjestelmä ja ihon hehku

Ihon hehku ja lymfaattinen järjestelmä – miten ne ovat yhteydessä?

Vaikka juot paljon vettä, hoidat ja kosteutat ihoasi säännöllisesti, miksi se ei vieläkään riitä tekemään ihosta hehkuvaa ja eloisan näköistä? Vastaus saattaa löytyä ihon pinnan alta lymfanestekierrosta. Eihän hiuksien hoidossakaan riitä pelkkä hiuksien leikkaaminen, vaan myös päänahkaa tulee ravita.

Mikä on lymfaattinen järjestelmä ja lymfakierto?

Lymfa (imuneste) on valkuaispitoista kudosnestettä, joka suodattuu kudoksiin verisuonista. Valkuaispitoinen kudosneste on yksi avaintekijöistä esimerkiksi taistelussa tulehduksia ja myrkkyjä vastaan. Lymfajärjestelmä puhdistaa verta sekä auttaa suojelemaan bakteereilta vahvistamalla immuunijärjestelmää.

Neste kulkeutuu kudoksista imusuonia pitkin imusolmukkeisiin, ja sieltä imusolmukeketjun kautta takaisin laskimoverenkiertoon, tämän imunestekierron häiriintyminen aiheuttaa esimerkiksi kudosten turpoamista, jota kutsutaan lymfaturvotukseksi. Lymfahieronta voi vähentää turvotusta sekä parantaa kiertoa imusuonistossa.

Lymfanestekierto ja iho

Lymfanestekierto auttaa karkottamaan kuona-aineita kehosta. Jos sen toiminta on häiriintynyttä, ihosi voi näyttää merkkejä aknesta, elastisuuden katoamisesta, ennenaikaisesta ikääntymisestä tai muuten näyttää kalpealta. Verenkierto ja sydän hoitavat työnsä automaattisesti, mutta lymfanestekiertoa olisi hyvä stimuloida itse sen toimivuuden takaamiseksi. 

Lymfakierron stimuloiminen on melkoisen helppoa, esimerkiksi urheilun avulla. Säännöllinen lihasten supistelu edistää lymfanesteiden liikkeelle lähtöä kehossa. Stimulointi esimerkiksi hieromalla kasvoja Gua Sha -kampaa käyttäen on myös hyvä vaihtoehto. Etenkin oikeanlaisella hierontatekniikalla lymfanestekierron aktivointi on erittäin hyödyllistä. Muita keinoja lymfajärjestelmän toimivuudestaa huolehtimiseen ovat esimerkiksi hyvät yöunet, stressin välttäminen ja laadukas ravinto.

Lymfahieronta kasvoille ja sen hyödyt

Kasvojen lymfahieronta voi vähentää turvotusta sekä parantaa kiertoa lymfajärjestelmässä. Kasvojen alueen hieromisella voi olla esimerkiksi esteettisiä hyötyjä, joita kauneusbloggaajat ja hierojat käyttävätkin jo hyväkseen. Näihin hyötyihin lukeutuu esimerkiksi pintaryppyjen ja juonteiden tasoittuminen, turvotuksen väheneminen silmien ympärillä ja kasvoilla, hehkun palautuminen, kuona-aineiden poistuminen ja ihon kiinteytyminen.

Myös lihasjännityksen poistuminen esimerkiksi leuan alueelta voi tuntua taivaalliselta, mikäli omistaa kireät purentalihakset. Stressi näkyy usein kasvoillamme, esimerkiksi hampaita yhteen puremalla tai kasvojen lihaksia jännittämällä, jolloin sidekudoksetkin jännittyvät. Stressi on yksi ihon pahimmista vihollisista, siksi on hyvä antaa myös kasvojen iholle rentouttavaa hierontaa!

Kenelle lymfahieronta sopii?

Kasvojen lymfahieronta sopii erityisesti ihmisille, jotka omaavat herkän tai couperoottisen ihon tai kärsivät kasvojen turvotuksesta. Lymfahieronta sopii kaikille iästä riippumatta parantamaan ihon hehkua ja tuomaan eloa iholle, mutta se sopii ainoastaan jos on täysin terve. Lymfaaminen aktivoi elimistöä voimakkaasti, tästä syystä sitä ei tule tehdä jos ihossa tai kehossa on tulehdus päällä.

FI