Takaisin ylös
Jaa
  • Ihonhoitovälineet ja -treenit
  • ILMAINEN TOIMITUS YLI 70 € OSTOKSIIN
  • Toimitusaika 2-5 päivää

5 vinkkiä: kuiva iho ja kuivan ihon hoito

Kuiva iho – miksi iho kuivuu?

Iho voi kuivua monista syistä. Näihin lukeutuvat kasvojen iholla esimerkiksi perimä ja geenit (talin tuotanto ja kosteuden säätely), ulkoiset tekijät (ilmasto – kylmyys, kuumuus, kuivuus) ja se, että ihon syvistä kerroksista haihtuu tavallista enemmän vettä. Ihon rasva sarveiskerroksessa ns. pitkäketjuiset keramidit estävät liiallista kosteuden haihtumista, mutta jos keramideja on liian vähän, saattaa vettä haihtua liiaksi. 

Myös niinkin yksinkertainen asia, kuin kuuma suihku saattaa aiheuttaa kosteuden poistumista iholta. Lisäksi usein etenkin vahvat saippuat vahingoittavat ihon luonnollista kosteustasapainoa, jolla kestää hetki saippuapesun jälkeen palautua ennalleen. Etenkin kuivan ihon omaavilla tässä saattaa mennä normaalia kauemmin. 

Kuivan ihon ihonhoitovinkit

1. Kosteuta, kosteuta ja kosteuta

Säännöllinen ihon kosteuttaminen on kaiken A ja O. Voiteet sinetöivät kosteuden iholle, jolloin se ei pääse haihtumaan yhtä tehokkaasti. Myös öljyt ovat erittäin hyviä kosteuden sitojia, mutta iho tarvitsee haihtumisen estämisen lisäksi myös lisää kosteutusta. Muissakin kosmeettisissa tuotteissa olisi hyvä olla kosteuttavia ominaisuuksia, jotta iho ei pääse päivän aikana kuivahtamaan.

2. Varo kuumia suihkuja

Vältä liian pitkiä ja kuumia suihkuja – näillä saattaa helposti haihduttaa ihon luontaista kosteutta. Veden tulisi olla lämmintä, mutta ei kuumaa. Myös suihkun jälkeen kuivautuessa tulisi välttää hankaamista ja sen sijaan hellästi taputella iho kuivaksi.

3. Kosteusvoide kostealle iholle

Lisää kosteusvoide tai sinulle sopivin kosteuttava tuote välittömästi pesun ja kuivauksen jälkeen – näin saat entistä paremmin sinetöityä kosteutta ihoosi. 

4. Valitse oikeat puhdistustuotteet

Vältä vahvoja ja kuivattavia saippuoita – kuivalle iholle parhaaksi ovat hellävaraiset puhdistustuotteet, kuten esimerkiksi emulsiot ja öljyt, joilla on kosteuttavia ominaisuuksia. 

5. Muista kuorinta

Kuori iho kerran viikossa – hyvin hellävaraisesti. Ihon kuoriminen on tärkeää myös kuivan ihon omaavilla, jotta kosteuttavat tuotteet pääsevät kuolleen ihosolukon läpi.

Ihon kosteustasapaino on avainasemassa, kun yritetään estää esimerkiksi tulehduksia. Siksi siihen on hyvä kiinnittää erityistä huomiota. Jos ihonhoitorutiinista saadaan ihosi tarpeiden mukainen, kuivuudesta voi kuin voikin päästä eroon.

FI